Racket opspanning

DRAAITAFEL MET RACKET OPSPANSYSTEEM
De opspantafel moet ervoor zorgen dat de kans op breuk of beschadiging van het racket tijdens het bespannen minimaal is. De moderne zeer lichte rackets hebben een zeer dunne wand, waardoor ze veel kwetsbaarder zijn.
De kwaliteit van de opspan-tafel is daardoor veel belangrijker geworden dan voorheen.
Krachten tot 600 KGF

Racket opspanningDRAAITAFEL MET RACKET OPSPANSYSTEEM De opspantafel moet ervoor zorgen dat de kans op breuk of beschadiging van het racket tijdens het bespa

De gevaarlijkste situatie ontstaat, wanneer alle lengtesnaren gespannen zijn: De kracht van alle lengtesnaren samen (tot 600 kg) wil het racket korter maken en de opspantafel verbuigen. Minder verbuiging van de opspantafel betekent minder vervorming van het racket.

DE BALK VAN STRINGWAY OPSPANTAFEL BUIGT NIET !!

 

TWEE TYPEN RACKET-AFSTEUNING
De gespannen lengtesnaren willen het racket-blad korter maken en naarmate het blad korter wordt, wordt het ook breder. Er worden 2 typen racket-afsteuningen toegepast:

1. DIRECTE AFSTEUNING:

Wanneer het blad niet korter wordt, wordt het ook niet breder. De lengtesnaren trekken het blad naar binnen en maken het korter. Direkte steunpunten duwen het blad naar buiten en voorkomen dat het blad korter wordt.

.

2. INDIRECTE RACKET-AFSTEUNING

Bij “indirekte” ondersteuning voorkomen 4 steunpunten tegen de buitenkant dat het racket breder wordt. Het breder worden is het gevolg van het korter worden, en daarom wordt een dergelijke racketondersteuning “indirekt” genoemd.

3. “RACKET VRIENDELIJK” DOOR BREDE STEUNPUNTEN

De kracht tussen de steunpunten en het racket is bijzonder groot. Hoe breder de steunpunten des te kleiner is de kans op beschadiging van het frame.

4. AAN DE STEELKANT IS DE BRUG KWETSBAAR

De lengtesnaren willen de brug “tussen de steel uit” trekken. Het is daarom van belang om de brug goed te ondersteunen.

Geef een reactie