Swingweight advisor – calculator – tuner

stringway swingweight knop NL-kl

Introductie.

 

Wanneer een speler met een racket speelt voelt hij de combinatie van gewicht en balanspunt, dat is de Swingweight (SW). In de techniek is dat het “Massa-traagheids-moment”. Het is heel belangrijk, dat spelers met de juiste SW spelen, die bij hun techniek en postuur past. Dit is met name belangrijk voor jeugdtalenten, die veel uren per week trainen.

SW Advisor.

The SW adviseur geeft een SW-advies wanneer de volgende informatie ingevoerd wordt:

  • De voorbereiding met de Forehand. Hoe later de voorbereiding deste meer kracht nodig is om de gehele slag te maken. Een speler met een late voorbereiding moet nooit met een hoge SW spelen. De voorbereiding is vroeg wanneer het racket naar achter wijst op het moment dat de bal stuit.

  • De lengte van de arm op het raakmoment. Wanneer een speler de bal raakt met een korte arm geeft hij minder balsnelheid, om dit te compenseren kan hij beter met een hogere SW spelen.

  • Dame / heer, leeftijd, en lichaamsbouw. De SW moet verschillen voor een dame, een heer, voor kinderen en voor kleine en grote personen.

SW Calculator.

 

Swingweight Adviseur

  • Berekenen met kop- en steel gewicht.

De SW calculator berekent de SW, wanneer het kop- en steel gewicht en de lengte van het racket worden ingevoerd. Het is belangrijk dat het racket wordt ondersteund op kleine oppervlakken zodat de steunpunten goed gedefinieerd zijn. De gemeten gewichten kunnen eenvoudig gecontroleerd worden: Gkop + Gsteel = G totaal. De gewichten moeten in grammen worden ingevoerd.

  • Berekening met total gewicht en balanspunt.

De SW kan ook berekend worden door het totale gewicht en de afstand van einde grip tot balanspunt in te voeren. Dit kan handig zijn wanneer men de SW wil weten van een racket waarvan gewicht en balanspunt alleen bekend zijn (bv op Internet).

SW tunen.

De calculator kan berekenen hoeveel gewicht toegevoegd moet worden om de SW van een racket te verhogen.

Dit kan op 2 manieren toegepast worden:

  • Om de SW van 2 rackets gelijk te maken: Voer de SW van het zwaarste racket in achter “racket 1”. Voer de SW van het lichtere racket in achter “racket 2”. Voer de afstand in van einde grip tot het punt waar het gewicht moet worden geplakt.

Het systeem berekent nu het totale gewicht dat moet worden toegevoegd.

  • Om de SW van een racket tot een bepaalde waarde te verhogen. Voer de gewenste SW in achter “racket 1”. Voer de SW van het racket in achter “racket 2”. Voer de afstand in van einde grip tot het punt waar het gewicht moet worden geplakt.

Het systeem berekent nu het totale gewicht dat moet worden toegevoegd.

 

Geef een reactie